vervolg van "even voorstellen".

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Bij het even voorstellen had ik zo'n ontzettend lange tekst, dat ik er "wordt vervolgt" bij heb gezet. Bij deze;

Dit gaat over Zibby.
Ook dàt was bij een van de topics over broodfok een lang verhaal, maar ik maak het nu kort.

Zibby heb ik bij een boerderij opgehaald, zwaar ondervoed en verwaarloosd.
Zij was gebruikt als fokteef, was 4,5 jaar en moest weg ivm verhuizing.?!? Volgens die mensen had ze een half jaar daarvóór nog een nestje gehad, maar van wat ik zag, had ze dat allemaal nèt achter de rug.
Ik heb haar dus meegenomen, vooral omdat ik bang was dat ze, ivm haar leeftijd, opgekocht zou worden om vervolgens nog een tijd als fokteefje misbruikt te worden. Thuiskomend heb ik meteen de dierenbescherming ingelicht, omdat er nog een paar honden waren die in een schuur zaten. De dierenpolitie is daar gaan kijken en het bleek nog erger dan ik vermoedde. In ieder geval waren ze blij dat ik het had gemeld. Ze moesten de hokken verbeteren en schoonmaken, de overige oude honden ( gelukkig geen pups meer) gaan verzorgen, anders zouden die ook in beslag genomen worden. Verder blijven ze gecontroleerd worden en fokken zit er niet meer in.

Nu weet ik dat sommigen zullen zeggen dat ik, door Zibby mee te nemen de broodfok ook in stand houd, maar ik zie dat anders. Als zij was opgekocht om weer als fokteefje te fungeren, zouden er nòg meer pupjes komen en zou zij nog steeds beroerd leven. Bovendien staan deze fokkers alvast geregistreerd.

Ik liep al een tijd te denken aan nòg een hond, herplaatser of gastopvang zijn? Nu, ik hoef voor Zibby geen ander baasje te zoeken, ze blijft hier. Het loopt perfect met de andere twee en het is zo'n ontzettende schat, dat ik geen moment spijt heb van bovengenoemde actie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vervolg van "even voorstellen"." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welke dag moet ik aanhouden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^